JÉGVARÁZS

 

Varázslat neve: Jégvirág Varázslat típusa: Jégmágia Varázslat szintje: Mágus Varázsige: Shi doh ran, liachos phun sia, nial nahm adoram! Varázslat leírása:

 

 


Ez a varázslat csupán arra szolgál, hogy lenyűgözzük vele barátainkat vagy fagyos szépséget lopjunk egy helyiségbe. Nem elegendô jò varázslònak lenni, ennél a varázslatnál elengedhetetlen, hogy művészi vénánk is legyen, azaz kellô mértékű kreativitással rendelkezzünk. A varázslònak koncentrálnia kell, és apròlékosan elképzelnie, atz elérni kívánt eredményt. A varázslat hatására gyönyörű (a mágus képességétôl függ!) jégvirág keletkezik az ablakon, a falon, vagy akár a padlòn, plafonon. Nem a hagyományos értelemben vett jégvirág, hanem jégbôl formált ròzsa, tulipán stb. (tehát "igazi" virág), mely áttetszôn ragyog, mintha csak üvegbôl volna. Az idôtartam lejártával megszűnik a műalkotást összetartò mágia, és a virág gyorsan elolvad.

Megjegyzés: A bűbáj viszonylag magas hômérsékletű környezetben (max. kandallòval fűtött szoba) is alkalmazhatò, mert a jég a mágiával átitatva nem indul olvadásnak.
Mestermágusok képesek akár teljes kerteket megformázni, melyek napokig gyönyörködtetik a közönséget. Valò igaz, ez nagyon sok energiába és fáradtságos munkába kerül. Mivel múlandò, értéke a műértôk szemében felbecsülhetetlen, míg a laikusok csupán idôvesztegetést látnak benne.

Varázslatot feljegyezte: Ceraph
Varázslat neve: Jégmanò Varázslat típusa: Jégmágia Varázslat szintje: Mestermágus Varázsige: kreato glacies tu atha danan Varázslat leírása:

A Jégmanòk Fagyföld misztikus teremtményei, akik olykor nem is olyan csekély varázshatalommal bírnak. Ha szeretnél egy jégmanò szolgát, nem elég ha jò mágus vagy! A varázslat csupán a születéshez szükséges mágikus burkot hozza létre, mely nem más, mint egy jòkora jéggömb, melynek magjában ott lüktet a mágus hatalma valamint személyiségének lenyomata. A jégburok hét napon át készül, a varázslònak legalább napi három òrán át kell koncentrálnia, és a varázsigét ismételgetnie a jéggömb fölött. Ha a burok készen áll, kékes fénnyel pulzálni kezd. Ezek után a mágus csak az isteni szerencsében bízhat, mert a jégmanò születéséhez a gömbbe kell lehelni az élet principiumát. Keress fel egy papot, aki elég erôs áldást tud a jégburokra mondani!
Erre azonban csupán három napod van!!! Ha ezalatt nem áldják meg a gömböt, mágikus energiáid szilánkokra robbantják azt! Ha az áldás megtörtént és szerencséd van, nemsokra rá a burok darabokra törik, és a születése pillanatában teljesen kifejlett és értelmes jégmanò a világra jön.
Figyelem: a jégmanò szolgál téged, de önállò akarattal rendelkezik! Intelligenciája rendkívül magas, mivel a faj egyfajta kollektív tudattal, illetve emlékezettel rendelkezik.
Különösen fontos, hogy az áldást bocsátò papnak elegendô hatalma legyen (mely körülbelül vetekszik a máguséval), és a személyisége is megfelelô legyen, mivel ez utòbbi tényezô meghatározò az eljövendô jégmanò egyénisége szempontjábòl.

 

 

 

http://misikellyelete.hupont.hu/8/varazslatok-magiak
 

 

vissza a címoldalraE-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 


imagine.honlapepito.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by honlapepito.hu